SPECIALISATIES

De fysiotherapeuten van Fysio Oude IJsselstreek hebben allen een beroepsinhoudelijke specialisatie zoals sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie of geriatrische fysiotherapie, of zijn hiervoor in opleiding. Daarnaast heeft iedere collega een bijzonder aandachtsgebied, zoals knieletsel, wervelkolomproblematiek of hardloopblessures. Waar nodig werken collegae samen met één patiënt.

We menen dat door deze filosofie de beste zorg wordt geleverd.

Sportfysiotherapie
Manuele therapie
Kinderfysiotherapie
Shockwave
taping
Fitness op maat
Leefstijl coaching
Prestatie meten en testen

SPORTFYSIOTHERAPIE

De sportfysiotherapeuten binnen Fysio Oude IJsselstreek zijn NVFS geregistreerd en voldoen aan de Master of Science (MSc) opleidingseisen die sinds 2020 de minimale eis zijn binnen de specialistische fysiotherapeutische stromingen.

Fysio Oude IJsselstreek biedt de volgende specialismen aan:

 • Sportspecifieke revalidatie,
  zowel conservatief als post-operatief.
 • Trainingadvies,
  zowel ter voorkoming van blessures als het verbeteren van de sportprestatie.
 • Trainingsbegeleiding,
  aan de hand van sportspecifieke testen wordt een op maat gemaakt trainingsprogramma aangeboden.

Al tientallen jaren wordt samengewerkt met sporters uit alle sporttakken. Zowel Olympische sporters, cycling teams Sunweb, DSM en Sensa Kanjers voor Kanjers, voetbalvereniging AZ, regionale atleten als amateur teamsporters zijn het terrein van Team FOIJ geweest.

Bij het in kaart brengen van een sportblessure is kennis van de fysieke kenmerken van de sport van groot belang. In combinatie met de kennis over het aangedane weefsel wordt een op maat gemaakt revalidatieschema aangeboden. Duidelijke  instructies ondersteunen het herstel.

Fysio Oude IJsselstreek heeft de beschikking over nagenoeg alle testmogelijkheden om de fysieke eigenschappen van de sporter te bepalen. Voorbeelden hiervan zijn; kracht, anäerobe drempel en startsnelheid. We hebben nauw contact met medisch specialisten, paramedici, trainers en wetenschappers om een zo goed mogelijke dienst aan te bieden.

Maak hier een afspraak

MANUELE THERAPIE

De manueel therapeut MSc van Fysio Oude IJsselstreek is tijdens de studie Manueel Therapie verder opgeleid in het specifiek beoordelen van gewrichtsfuncties. Met name op het gebied van klachten aan de wervelkolom (rug of nek) zijn vaardigheden ontwikkeld die een grote meerwaarde hebben.

Rugklachten, duizeligheid, hoofd- en nekpijn zijn typische klachten waarbij manuele therapie zinvol is. Het herkennen van gewrichtsstoornissen en bewegingspatronen (gewoonten) waardoor klachten ontstaan en onderhouden worden is van belang. Het aanleren van controle en stabiliteit hoort daar ook bij. Het effect van manuele therapie is vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Binnen Fysio Oude IJsselstreek worden interventies als manueel therapie en actieve revalidatie ter verbetering van houding en beweging vaak gecombineerd ingezet. Deze combinatie van specifieke kennis en vaardigheden geeft in onze ogen de best mogelijke zorg.

Maak hier een afspraak

KINDERFYSIOTHERAPIE

Na het voltooien van de studie tot Master of Science kinderfysiotherapeut zijn we deskundig op het gebied van het bewegend functioneren van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. We behandelen uw kind en zijn of haar omgeving op basis van wetenschappelijk onderbouwde inzichten en jarenlange ervaring. Op deze wijze helpen wij uw kind zich optimaal te ontwikkelen!

De hulpvraag is het uitgangspunt voor het verdere onderzoek. Door middel van lichamelijk onderzoek, observatie en gestandaardiseerde testen krijgen we een volledig beeld van uw kind. De ouders, leraren, artsen en andere zorgverleners spelen een belangrijke rol. Zij geven informatie over het bewegend functioneren van uw kind onder verschillende omstandigheden. We zullen de bevindingen bespreken en een behandelplan opstellen. Het doel is dat uw kind beter gaat functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving.

Kinderen 2-12 jaar

Kinderen tot 2 jaar zien we aan huis. De jeugd van 2 tot 12 jaar zien we bij Fysio Oude IJsselstreek in de praktijk. In deze doelgroep zien we uiteenlopende hulpvragen waarmee ouder en kind bij ons komen, bijvoorbeeld over het lopen of over de beenstand, schrijfproblemen, groeiproblematiek of uitdagingen in de motoriek. De kinderfysiotherapeut observeert het looppatroon en onderzoekt hoe het kind beweegt. Er wordt dan samen gekeken of het opstarten van kinderfysiotherapie noodzakelijk is.

Kinderen 12+ jaar

In de leeftijdsgroep 12+ zijn de meest voorkomende klachten sportblessures. Dit kan komen door overbelasting of groei. Ook zien we regelmatig dat een trauma een sportblessure tot gevolg heeft. Vanaf 12 jaar wordt er binnen Fysio Oude IJsselstreek vaak samengewerkt met de sportfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut is specialist in motoriek en motorische ontwikkeling. De sportfysiotherapeut diagnostiek, sportblessures en -revalidatie. Voor het sportende kind is deze samenwerking van groot belang. Op deze manier streeft Fysio Oude IJsselstreek naar de beste zorg voor de jonge sporter.

Maak hier een afspraak

Overtuigd van onze deskundigheid?

Onze baliemedewerkers staan u graag te woord

Bel ons: 0315 – 329 255
Ik wil een afspraak maken

SHOCKWAVE

In onze optiek is Shockwave een onderdeel van het behandelproces bij chronische klachten van pezen en spieren en zal het naast adviezen voor het dagelijks leven en sport een voorwaarde scheppende meerwaarde hebben. Het feit dat de laatste jaren de studies voor bewezen effectiviteit en de Shockwave apparatuur sterk zijn verbeterd, maakt het dat Fysio Oude IJsselstreek deze behandelvorm toepast.

Voor wie bedoeld?

 • chronische schouderklachten met of zonder verkalkingen;
 • chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog);
 • chronische pijn aan de achillespees (achillodynie);
 • chronische peesplaatontsteking aan de voetzoolbodem (fasciitis plantaris);
 • hielpijn (hielspoor);
 • knieschijfpeesblessure;
 • chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points);
  andere vormen van tendinitis.
Maak hier een afspraak

TAPING

Het aanleggen van tape geeft ondersteuning in herstel. Bijvoorbeeld bij een gescheurde enkelband na een verzwikking geeft stabiliserende tape zeer goede voorwaarden tot genezing. Tape kan pijndempend werken, het voordeel is dat er meer trainingsmogelijkheden of bezigheden in het dagelijks leven te gebruiken zijn. Voorwaarde is dan wel dat het voor de patient duidelijk is wat de maximale belasting dan mag zijn, toename van de klachten is immers niet gewenst!

In enkele gevallen geeft taping géén verbetering van herstel. Onze fysiotherapeuten kunnen u op basis van wetenschappelijk onderzoek uitleggen wanneer en welke vormen van taping gewenst of juist ongewenst zijn.

Maak hier een afspraak

FITNESS OP MAAT

Fysio Oude IJsselstreek biedt Fitness op Maat aan. Onder vakkundige begeleiding van onze Fitness Trainers wordt volgens een individueel trainingsschema aan persoonlijke doelen gewerkt. De training is geschikt vanaf circa 15 jaar.

Er wordt met maximaal 8 leden tegelijk getraind, iedere doordeweekse avond en op zaterdag morgen.

Na aanmelding voor de Fitness wordt er een persoonlijke intake gepland. De doelen en wensen worden in kaart gebracht en er vindt een nulmeting plaats. Een nulmeting geeft inzicht in het startniveau, de voortgang en of het eindniveau gehaald gaat worden.

Desgewenst kan er een screening plaatsvinden door een fysiotherapeut.

Met behulp van de intake wordt door de trainer een individueel trainingsschema op maat gemaakt.  Indien er een fysiotherapeutische screening heeft plaatsgevonden, zal overleg met de fysiotherapeut plaatsvinden. Indien gewenst, worden de gestelde doelen en het trainingsschema geëvalueerd en aangepast

Maak hier een afspraak

LEEFSTIJL COACHING

De leefstijlcoach begeleidt mensen bij het veranderen van hun leefstijl.

Denk hierbij aan advies op maat met betrekking tot gezonde voeding, afvallen, omgaan met stress, het beweeg- en slaappatroon.

Met behulp van een vrijblijvend kennismakingsgesprek (30 minuten) worden persoonlijke doelen besproken en gekeken of een coaching traject bij deze doelen past. Een coaching traject kan desgewenst in combinatie met Fitness op Maat of Personal Training.

Maak hier een afspraak

PRESTATIE METEN EN TESTEN

Fysieke testen zijn niet meer weg te denken in de sport en revalidatie.  Binnen Fysio Oude IJsselstreek zijn veel mogelijkheden en is veel expertise aanwezig voor het testen van de fysieke prestatie.

Voor de revalidatie zijn in de trainingszaal lijnen aangebracht zodat gestandaardiseerde testen voor sprongafstand, startsnelheid en agility mogelijk zijn. Tijdsmeting gaat via een electronische tijdwaarneming. Spronghoogte wordt digitaal gemeten, krachttesten voor bepaling (sub)maximale of plyometrische kracht en conditiebepaling van de 6 minuten wandeltest tot en met anaerobe drempel- of FTP-testen op de loopband en fiets zijn mogelijk.

Als enige centrum in de wijde omtrek hebben we de beschikking over een gecomputeriseerde test- en trainingsfiets, waar op een scherm alle mogelijke data is af te lezen; vermogen, pedaalefficientie, hartslag en FTP.

Op het sportveld zijn verschillende conditietesten mogelijk, zoals Interval Shuttle Run Test of Yo-Yo intermittens test en de anaerobe drempeltest. Alles gemeten met de Polar team app. Tot wel 10 sporters kunnen gelijktijdig worden getest, waarbij hartslagmeting in real-time wordt weergegeven en opgeslagen voor analyse. Tevens zijn start- en sprinttesten mogelijk, waarbij via electronische tijdmeting op betrouwbare wijze wordt gemeten. Voor spelsporters is de T-test een veel gebruikte test-procedure, gemeten via electronische tijdwaarneming.

Benieuwd of we je van dienst kunnen zijn? Neem dan even contact met ons op.

Maak hier een afspraak