FITNESS OP MAAT

Fysio Oude IJsselstreek biedt Fitness op Maat aan. Kleine groepen van maximaal acht deelnemers kunnen, na een intake, onder leiding van een fitnesstrainer aan de hand van een persoonlijk schema hun fitheid verbeteren.

Fitness op maat
Personal training – 1 op 2 training
Vrouw & fit op maat
Leefstijl op maat

FITNESS OP MAAT

Fysio Oude IJsselstreek biedt Fitness op Maat aan. Onder vakkundige begeleiding van onze Fitness Trainers wordt volgens een individueel trainingsschema aan persoonlijke doelen gewerkt. De training is geschikt vanaf circa 15 jaar. Er wordt met maximaal 8 leden tegelijk getraind, iedere doordeweekse avond en op zaterdag morgen.

Na aanmelding voor de Fitness wordt er een persoonlijke intake gepland. De doelen en wensen in worden in kaart gebracht en er vindt een nulmeting plaats. Een nulmeting geeft inzicht in het startniveau, de voortgang en of het eindniveau gehaald gaat worden. Desgewenst kan er een screening plaatsvinden door een fysiotherapeut.

Met behulp van de intake wordt door de trainer een individueel trainingsschema op maat gemaakt. Indien er een fysiotherapeutische screening heeft plaatsgevonden, zal overleg met de fysiotherapeut plaatsvinden. Indien gewenst, worden de gestelde doelen en het trainingsschema geëvalueerd en aangepast.

PERSONAL TRAINING – 1 OP 2 TRAINING

Wil je graag intensieve begeleiding bij het sporten? Of gezelligheid met inspanning combineren? Maak dan gebruik van Personal Training. Óf samen met je partner/vriend(in)/buurman/-familielid 1 op 2 training.

Na aanmelding wordt een persoonlijke intake gepland om je doelen, wensen en mogelijkheden in kaart te brengen en er vindt een nulmeting plaats. Een nulmeting geeft inzicht in het startniveau, de voortgang en of het eindniveau gehaald gaat worden.

Desgewenst kan er een screening plaatsvinden door een Fysiotherapeut.

Vervolgens wordt aan de hand van de verkregen informatie met de Personal Trainer aan de persoonlijke doelen gewerkt. De trainingsmomenten samen ingepland.

VROUW & FIT OP MAAT

Speciaal voor vrouwen die zwanger of (net) bevallen zijn, biedt Fysio Oude IJsselstreek training aan om fit te blijven of weer fit te worden. Onder begeleiding van speciaal geschoolde fysiotherapeuten en fitness trainers wordt gewerkt aan het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. Er is aandacht voor het veranderende lijf en de mogelijke ongemakken.

Tijdens de zwangerschap ligt de nadruk op het behouden van kracht en conditie voorkomen en controleren van eventuele klachten. Door tijdens de zwangerschap te blijven sporten verklein je de kans op klachten tijdens de zwangerschap en stimuleer je het herstel na de bevalling.

Lichamelijke ongemakken tijdens of na de zwangerschap zijn vaak het gevolg van een veranderend postuur. Door het groeien van het kindje heeft de moeder minder ruimte om goed te kunnen ademhalen. De ribbenkast gaat wijder staan en de bovenrug wordt boller. Tijdens de ademhaling speelt de bekkenbodem een belangrijke rol. Deze spant zich aan tijdens de inademing en ontspant zich tijdens de uitademing. Gerichte training van de ademhalings- en bekkenbodemspieren geven beduidend minder klachten tijdens en na de zwangerschap.

Na de bevalling ligt de nadruk op het herstel van je lijf. Het doel is om weer fit en sterk te worden, de controle over je romp en bekkenbodem terug te winnen en eventuele bekkenklachten, stressincontinentie of rugklachten te verminderen. Deze training is ook zeer geschikt wanneer de bevalling langer geleden is, maar je nog enige klachten ervaart.

In een uitgebreide intake bij fysiotherapeut Emma of Anne worden jouw wensen, doelen en mogelijkheden uitgebreid besproken. Daarna zal met maximaal 6 dames volgens een individueel trainingsprogramma getraind worden, onder begeleiding van fysiotherapeuten Emma, Anne of fitness trainer Tamara.

LEEFSTIJL OP MAAT

Naast Fitness en Personal training kun je bij Tamara Scholten ook terecht voor Leefstijl coaching. Tamara begeleidt je in een half jaar of een jaar naar een gezondere leefstijl.

Een gezonde leefstijl bestaat uit een gezond voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en goed slapen. Op de korte termijn verbeter je hiermee je fysieke, mentale en sociale welbevinden aanzienlijk. Op de lange termijn verklein je de kans op de ontwikkeling van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Met dit leefstijltraject maak je een bewuste keuze voor coaching op maat. Samen met jouw coach Tamara kijk jij naar je hele leefstijl. Dus naar voeding, beweging, slaap, ontspanning en hoeveel stress je ervaart. Met deze mooie, nieuwe inzichten bouw jij aan een gezondere versie van jezelf.

Er zijn 3 trajecten, waarbij bij twee trajecten Fitness op Maat onderdeel is van het traject. De fitnesstraining vindt plaats onder begeleiding van onze ervaren Fitness Trainers. Aan de hand van een persoonlijk trainingsschema sport je in een groep van maximaal 12 deelnemers. Hierdoor kun je rekenen op voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding.

Bekijk de pakketten

TARIEVEN

Vanwege de variatie in het fitnessaanbod, hanteren we een verschillende tarieven en abonnementen.

Wilt u meer weten over het fitnessaanbod en bijbehorende voorwaarden? Onze baliemedewerkers staan u graag te woord.

VRAAG NAAR ONZE TARIEVEN