Revalidatie

Contact

Specialisaties

Revalidatie

Zorgprogramma's

Over ons

Home

Revalidatie

Arbeidsgerelateerd

Momenteel zit u achter de computer en vraagt u zich misschien wel af waar de tinteling vandaan komen in handen of vingers aan het einde van uw werkdag? Het gevoel alsof er elastiekjes om uw arm of nek gespannen zitten? Of aan het einde van de dag zo’n zwaar gevoel in de rug? Of ’s ochtends veel tijd nodig te hebben om op te staan? Mogelijk dat deze klachten arbeidsgerelateerd zijn.

 

De therapeuten van Fysio Oude IJsselstreek hebben veel ervaring met arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten. Klachten aan de Armen, Nek en/of Schouders (KANS), vroeger werd dit RSI genoemd. De Engelse term is “Complaints of Arm Neck and Shoulders” (CANS). Deze klachten kunnen zowel veroorzaakt worden door fysieke (over)belasting (denk aan uw werkplekinrichting), als door mentale overbelasting zoals stress, werkdruk of belastende thuissituaties. Afhankelijk van de mate waarin de klachten aanwezig zijn, is het belangrijk (gedeeltelijk) te stoppen met de activiteiten die de klachten veroorzaken. Daarnaast dient u te gaan bewegen om de belastbaarheid weer te verhogen.

 

Door zware werkzaamheden bijvoorbeeld in de bouw of installatietechniek of juist door eenzijdige belasting,zoals te veel zittende arbeid, kunnen rugklachten ontstaan. Door mogelijke oorzaken in kaart te brengen, is de kans op klachtenvermindering beduidend groter.

 

Het behandeltraject start met een intake om te beoordelen of het een zorgtraject (via zorgverzekeraar) gaat worden of een ARBO traject (via werkgever).Ons multidisciplinair team werkt met u samen om snelle werkhervatting zonder pijnklachten of met sterke afname van de pijnklachten te hervatten.
Arbo trajecten worden, in overleg met de bedrijfsarts en werkgever, na goedkeuring uitgevoerd.

 

Sportgerelateerd

Fysio Oude IJsselstreek biedt de
volgende specialismen aan:

 • Sportspecifieke revalidatie, zowel conservatief als post operatief.
 • Trainingadvies, zowel ter voorkoming van blessures als het verbeteren van de sportprestatie.
 • Trainingsbegeleiding, aan de hand van sportspecifieke testen wordt een op maat gemaakt trainingsprogramma aangeboden.
 • In het verleden is samengewerkt met sporters uit alle sporttakken. Zowel Olympische sporters, eredivisieclub AZ, regionale atleten als amateur teamsporters zijn het terrein van de sportfysiotherapie van Fysio Oude IJsselstreek geweest.

 

De sportspecifieke revalidatie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Door specifieke scholing en werkveldervaring kan Fysio Oude IJsselstreek sportletsels in kaart brengen en het hersteltraject begeleiden voor zowel recreatieve als professionele sporters. In het verleden is samengewerkt met sporters uit alle sporttakken. Zowel Olympische sporters, eredivisieclub AZ, regionale atleten als amateur teamsporters zijn het terrein van de sportfysiotherapie van Fysio Oude IJsselstreek geweest.

Bij het in kaart brengen van de sportblessure is kennis van de sportspecifieke fysieke kenmerken van de sportprestatie van groot belang. Samen met het letsel van het aangedane weefsel wordt een op maat gemaakt revalidatieschema aangeboden. Zowel tijdens de behandelingen als er buiten om worden duidelijke adviezen gegeven om de genezing te ondersteunen.

 

Fysio Oude IJsselstreek geeft een duidelijk advies ter voorkoming van sportblessures. Op het gebied van trainingsleer, bescherming (tape, braces) en overige ondersteuning (schoenzooltjes, materiaal) is ruime kennis aanwezig.

 

Fysio Oude IJsselstreek heeft naast ruim uitgeruste behandelkamers de beschikking over een trainingscentrum voor de revalidatietraining. Zowel grondoefeningen als kracht- en cardiotraining kunnen volgens de gewenste richtlijn worden uitgevoerd.

Nagenoeg alle testmogelijkheden zijn aanwezig voor bepaling van de fysieke eigenschappen van de sporter. Voorbeelden hiervan zijn; kracht, anaërobe drempel en startsnelheid.

 

Voor een maximaal resultaat doelgericht werken alle disciplines onder één dak. Indien nodig is er multidisciplinair overleg. Fysio Oude IJsselstreek heeft goede contacten met medisch specialisten, trainers en wetenschappers om een zo goed mogelijke zorg aan te bieden.

Pre- en postoperatief

De fysiotherapeutische begeleiding na een operatie is een specialistisch handelen. Niet alleen kennis van de te volgen richtlijnen, maar ook de kwaliteit van de revalidatiemogelijkheden bepalen grotendeels het herstel. Fysio Oude IJsselstreek heeft, naast jarenlang opgedane kennis door specifieke scholing en werkveld, de beschikking over een groot arsenaal van professionele revalidatietoestellen. In iedere fase, pre- en postoperatief is daardoor een individuele begeleiding mogelijk.


Afhankelijk van het te wensen eindniveau, meestal bepaald door sport- of arbeidseisen, wordt een traject ingezet die op richtlijnen zijn gebaseerd. 
Fysio Oude IJsselstreek is gespecialiseerd in het begeleiden van trajecten bij:

 • VKB, voorste kruisband operaties.
 • Arthroscopieën.
 • HNP, hernia operaties.
 • TKP, Totall Knee Protheses
 • THP, Totall Hip Protheses.
 • Overige orthopedische ingrepen.
 • Voor schouder, wervelkolom, heup, knie en enkel wordt volgens richtlijnen
  behandeld zoals afgesproken met de medisch specialisten.

 

 

Fysio Oude IJsselstreek kan een duidelijk en betrouwbaar advies geven indien er vragen zijn over te volgen ingrepen. Er zijn korte lijnen met de verschillende medisch specialisten. Fysio Oude IJsselstreek wordt regelmatig ingezet voor het onderzoeken van schouders, wervelkolom, heupen, knieën en enkels bij onduidelijke klachten. Met de onderzoeksresultaten wordt tezamen met de huisarts een advies gegeven. Voor eventueel verder onderzoek is er nauw contact met medisch specialisten in de regio

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 7.30 uur - 19.30 uur

Indien gewenst zijn afspraken in het weekend of een ander tijdstip mogelijk.

Privacy verklaring

Adres

Industrieweg 142, 7061 AV Terborg

Waalstraat 1, 7081 AJ Gendringen

Bredevoortsestraatweg 110-a,

7121MH Aalten